Tlf. 7876 8672 – Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne – [email protected]

Rest salg - Klik her!

Hvordan hækler man vatrondeller?

At hækle vatrondeller er en fantastisk måde at bruge overskydende garn på og skabe noget smukt. Det er også en god måde at øve dine hæklefærdigheder på. Med blot nogle få basismaterialer kan du lave en række forskellige designs.

For at komme i gang skal du bruge noget garn, en hæklenål og en saks. Du kan bruge alle typer garn, du kan lide, men bomuldsuld er det bedste valg til dette projekt. Det er let og nemt at arbejde med. Du skal også bruge et par andre ting, f.eks. en gobelinnål og en maskemarkør.

Når du har alle dine forsyninger, er det tid til at gå i gang med at hækle. Begynd med at lave en slipknude og kæde et par masker. Lav derefter en enkeltmaske i hver kædemaske. Fortsæt dette mønster, indtil du har det ønskede antal masker.

Derefter skal du lave en omgang. For at gøre dette skal du lave en enkelt hæklemaske i den første maske i omgangen. Lav derefter en enkelt hæklefasthed i hver maske rundt i cirklen. Når du når slutningen af omgangen, skal du lave en kædemaske for at samle omgangen.

Nu er du klar til at begynde at lave din vatrondel. For at gøre dette skal du lave en enkelt hæklefasthed i den første maske i omgangen. Lav derefter en enkeltmaske i hver maske rundt i cirklen. Når du når slutningen af omgangen, skal du lave en kædemaske for at samle omgangen.

Fortsæt dette mønster, indtil du har det ønskede antal omgange. Når du er færdig, har du en smuk vatrondel. Du kan bruge den som underlag, som dækglas eller endda som vægophæng.

Opskrift på hæklede vatrondeller

Se opskrift med billeder til de forskellige steps her

For at komme i gang skal du bruge noget bomuldsuld, en hæklenål og noget garn. Du kan bruge alle typer garn, men til dette projekt anbefaler vi, at du bruger et let bomuldsgarn. Når du har samlet dine forsyninger, er det tid til at komme i gang.

Begynd med at lave en slipknude med dit garn og sæt det på din hæklenål. Derefter skal du kæde tre masker i lænken og lave en enkeltmaske i den første kæde. Kæd en maske i kæde og lav en enkelt hæklefasthed i den samme kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt seks masker.

Herefter skal der kædes en maske i lænken og hækles en enkelt maske i den samme kæde. Kæd en maske i luftmaske og hækl en enkelt maske i den næste luftmaske. Gentag denne proces, indtil du har i alt tolv masker.

Nu skal der kædes en maske og laves en enkelt hæklefasthed i samme kæde. Kæd en maske i luftmaske og hækl en enkelt maske i den næste luftmaske. Gentag denne proces, indtil du har i alt atten masker.

Til sidst kædes en maske og der laves en enkelt hæklefasthed i samme luftmaske. Kæd en maske og hækl en enkelt maske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt fireogtyve masker.

På dette tidspunkt bør du have i alt fireogtyve masker. Nu er det tid til at begynde at lave dine rundmasker. For at gøre dette skal du kæde en maske og lave en enkeltmaske i den samme kæde. Kæd en maske i kæde og hækl en enkelt maske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt tredive masker.

Nu skal der kædes en maske og laves en enkelt hæklefasthed i samme kæde. Kæd en maske i kæde og hækl en enkelt maske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt seksogtredive masker.

Til sidst kædes en maske og der laves en enkelt hæklefasthed i samme kæde. Kæd en maske i kæde og hækl en enkelt maske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt toogfyrre masker.

På dette tidspunkt bør du have i alt toogfyrre masker. Nu er det tid til at begynde at lave dine rundmasker. For at gøre dette skal du kæde en maske og lave en enkeltmaske i den samme kæde. Kæd en maske i kæde og hækl en enkelt maske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt otteogfyrre masker.

Nu er du klar til at begynde at lave dine rundhuller. For at gøre dette skal du kæde en maske og lave en enkelt hæklemaske i den samme kæde. Kæd en maske i kæde og lav en enkelt hæklefasthed i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt fireoghalvtreds masker.

På dette tidspunkt bør du have i alt fireoghalvtreds masker. Nu er det tid til at begynde at lave dine rundmasker. For at gøre dette skal du kæde en maske og lave en enkeltmaske i den samme kæde. Kæd en maske i kæde og lav en enkelt hæklefastmaske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt tres masker.

Nu er du klar til at begynde at lave dine runddele. For at gøre dette skal du kæde en maske og lave en enkelt hæklemaske i den samme kæde. Kæd en maske i kæde og lav en enkelt hæklefastmaske i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt seksogtres masker.

På dette tidspunkt skal du have i alt seksogtres masker. Nu er det tid til at begynde at lave dine rundmasker. For at gøre dette skal du kæde en maske og lave en enkeltmaske i den samme kæde. Kæd en maske i kæde og lav en enkelt hæklefasthed i den næste kæde. Gentag denne proces, indtil du har i alt tooghalvfjerdsindstyve masker.